Knjiga „Put do gospodina Pravog“

Nakon uspeha prve knjige , koja je naišla na pozitivne reakcije I sjajne kritike, odlučila sam da se oprobam u novom žanru i da novom knjigom obraduje svoje čitaoce. Ova knjiga je nastala kao rezultat mog emotivnog sazrevanja. U ovu knjigu sam unela dosta sebe, jer sam u nju unela neke situacije kroz koje sam sama prošla, a kroz neke situacije su prošle osobe koje poznajem I dobila sam želju da napišem knjigu koja će pomoći devojkama pri odabiru momka, da više cene sebe i da imaju više samopouzdanja, jer to je put do  gospodina Pravog.

Ovom knjigom sam htela da ukažem devojkama da ne moraju da poljube baš sve žabe koje im se nađu na putu ka gospodinu pravom. Trebaju da biraju momke koji će se lepo ophoditi prema njima, ukazivati im pažnju i razumevanje, jer to svaka devojka zaslužuje. Kako bi ova knjiga bila kompletnija  I obuhvatnija koristila sam dosta izvora kao što su Wikipedia kako bih vam što vernije prenela mit o Edipu i Narcisu.

 San svake slobodne devojke i slobodne žene  je da upozna gospodina pravog. Međutim put do gospodina pravog nije nimalo lak. Nekim devojkama gospodin Pravi bude prva ljubav, prva ozbiljna veza. To je slučaj sa jednom mojom drugaricom, kojoj je njen gospodin Pravi bio prva ozbiljna veza. Zaista je imala sreće. Izbegla je silna razočaranja, nije morala da gubi vreme na pogrešne muškarce i ljubavne promašaje.

    Mada, takvi slučajevi su retki. Često devojke moraju da prođu kroz veliki broj loših veza, uče iz sopstvenih grešaka, sve dok ne pronađu onog pravog. Devojke su sklone tome da kada se zaljube idealizuju svog partnera,  ne vide njegove mane, bilo iz razloga što ih on vešto skriva ili to one ne žele da vide, onda se zaljube u taj ideal gospodina Pravog.

   Kada shvate da njihov partner nije to što su one želele, da se on suštinski razlikuje od onog partnera kog su one zamislile u svojoj glavi dolazi do razočaranja. Jer izgubljene iluzije bole. Boli kada shvatiš da ono što si volela nije stvarna osoba, kada shvatiš da si izgubila dragoceno vreme na osobu koja nije vredna pomena. Ali bol i razočaranja su sastavni deo života.

A život se sastoji od uspona i padova. Čovek se uči dok je živ. Mada je uvek bolje učiti na tuđim greškama, nego na sopstvenim. Greške se ipak  dešavaju. I sama sam prolazila kroz to, moje srce je takođe bilo slomljeno, ali sam se poput ptice Feniks uzdigla i postala jača nego pre. A onda sam i sama naišla  na svog  gospodina Pravog. Ljudski je grešiti, bitno je ne ponavljati iste greške nego učiti iz njih. Paulo Koeljo, čuveni brazilski pisac ima jedan jako dobar citat na temu grešaka i ponavljanja istih:

,,Sve što se jednom desi, ne mora se nikad ponoviti. Ali sve što se desi dva puta, desiće se sigurno i treći put.’’

   Ova knjiga će vam pomoći da izgradite sebe kao ličnost, da sredite i razbistrite misli u svojoj glavi, da ponovo nađete sebe, da shvatite šta želite pre svega od sebe same, od svog života, pa onda na kraju i od gospodina Pravog.

   Knjiga se sastoji iz tri dela. U prvom delu koji se zove Volite sebe i neko će voleti vas pokušaću da vas upoznam sa principima rada na sebi, pokušaću kroz primere i savete da doprem do vas kako bih vam dočarala koliko je važno voleti sebe i prihvatiti sebe. Jer kada jednom konačno to uradite onda ste već na pola puta do gospodina Pravog. U drugom delu Šta muškarci žele pokušaću, ne garantujem da ću uspeti, da vam razbijem iluzije po pitanju toga šta muškarci žele.

Ne mogu da garantujem uspeh jer sve zavisi od toga koliko ste spremne da prihvatite surovu istinu sa kojom ćete se suočiti u ovom delu. I na kraju, treći deo Tipovi muškaraca, pokušaću da vam kroz primere i opise na duhovit način predstavim sve tipove muškaraca. Objasniću kako se koji tip ponaša i kako ga prepoznati i zaobići. Nadam se da će vam knjiga pomoći i da će vam nakon čitanja mnoge stvari biti jasnije.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *